luni, 15 septembrie 2014

Festivaluri

De toamnă. Festivalul Cepului, Festivalul Doaga de Aur, Festivalul Carafei.
Dintre probele de concurs importante amintim: 
- Mersul în zigzag, cronometrare cu cip, înregistrare parcurs prin GPS. Câștigătorul este cel care parcurge distanța cea mai mare până la finish în timpul cel mai scurt, dar și cu juriu care va da note în funcție de diagrama traseului parcurs. 
- Sărituri în șanț, single, dublu, și mixt. Notele se dau de un juriu în funcţie de cât de bine au executat săritorii toate elementele din program (ex: triplul salt înainte, şurub, poziţia echer, etc.)

Autoritățile locale se pregătesc și ele de festival prin săparea proaspătă a șanțurilor, asfaltarea gropilor traseelor pentru mersul în zigzag, organizare de programe artistice populare și foc de artificii bazat pe lovituri cu pumnul, sapa sau toporul.
Participanții sunt totuși nemulțumiți de faptul că aceste evenimente sunt încă ilegale, de aceea au depus petiții pentru legalizarea festivalurilor de toamnă după modelul austriac, organizat ca alternativă la Oktoberfest, ori pentru a da posibilitatea agențiilor de turism de a organiza programe de Combo Alcohoolic Festival Break: Weinfestival + Oktoberfest. De asemenea, s-a cerut primului sinistru înființarea și subvenționarea programului turistic Vinul pentru Toți.
Atenție, înscrierile se fac din timp, iar eu nu pot decât să vă urez succes.

Și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți.

4 comentarii:

  1. Orice festival ar fi se termina sigur asa: bautura si gratarul care te imbiba de fum. Sau incepe direct cu respectivele :). Aaaa si sa nu uitam "mestesugarii" si "produsele traditionale", care au, n-au legatura cu festivalul, sunt acolo. Urmeaza curand unul de teatru...speram sa scape de vin si fum.

    RăspundețiȘtergere