luni, 13 octombrie 2014

Semimaraton

De Galați.

Că tot am participat la un maraton montan, am văzut pe facebook că se organizează semimaraton gălățean pentru ceva cauze sociale. Duminică. Una dintre ele era Help Lăbuș, o organizație non guvernamentală din oraș, pentru câini și pisici. Da, să-i castreze, sau să le scoată ovulele să ajungă mai repede la menopauză Nu mă declar mare iubitor de câini sau de pisici, decât că am avut un câine mare și negru până la 14 ani, când a murit de ziua mea. Și multe pisici, fără nume și fără număr. Dar, am zis în sinea mea, decât să-i omoare cu seringa sau pistolul, mai bine le taie chestia de reprodus. Așa că am dat join la acțiunea asta. Planul inițial era să mă înscriu, să plătesc taxa de 70 de lei, să alerg 3 km până la bac, unde în prealabil mi-aș fi lăsat bicicleta și să fug să văd sfinxul din Măcin.

Au văzut niște amici cu bani că am dat join, așa că m-au întrebat care-i treaba, dacă alerg etc. De alergat pe plat nu-mi place, de faleză sunt sătul, am folosit-o doar ca antrenament pentru condiția fizică, iar ziua nu alerg, că, deși sunt fumător, nu-mi place ca cineva așezat pe-o bancă să-mi sufle fumul în nas. Așa că alerg noaptea, pe răcoare. Că e și mult mai oxigenat aerul atunci.

Ideea inițială a semimaratonului era să se parieze o sumă de bani pe kilometru alergat de alergătorul favorit, că gălățeanul e parior, dar suma de bani pe care o pariezi o pierzi din start. Suma era by default. Pentru câini și pisici, să-i castreze. Dur, dar adevărat.

Sâmbătă, la peșteră, concentrat, încărcat psihic. Apare Zeus în persoană, direct, cu două beri și, da!
- E periculos să alergi acolo.
- Să mori tu, mai periculos ca la Piatra Craiului?
- Da, coae.
Pe plat, pe asfalt, pe faleza care o știu.

Câinii sunt de căcat, te mușcă, pisicile de zgârâie, dar...
- Coae, fiindcă te cunosc, te susțin!
- Păi, știi ce înseamnă să mă susții?
- Da, coae, mergem acolo și facem galerie.
- Cred că înseamnă să donezi 50 de lei pe kilometru alergat de alergătorul tău preferat.
- Du-te-n mă-ta! Câți kilometri alergi?
- Eu plănuiam vreo trei, dar la așa ofertă, bag 21.
- 50 lei per km, hai să mai bem.
Până la 4:00 a dat bere. Știam că n-are să dea, așa că l-am susținut. A mai sunat și pe alții cu bani, nici ei n-aveau decât pentru lăutari.

Așa că, m-am dus mahmur dimineață, la 7:30, m-am înscris, mi-am plătit taxa, am declarat forfait, mi-am luat nemțoaica mea neagră și am fugit să caut sfinxul din Măcin. Telefonul pe mod avion, eu pe mod avion. Trebuia să mai trec pe la Greci, dar ar fi însemnat niște țuici, m-am dus direct acolo. Găsit repede, i-am spus trei vorbe și m-am întors în gaz lampant.

Și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți.

4 comentarii:

  1. Vicol pe mod avion calare pe ghidon. si-am incalecat pe o sa...Asa!

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Buun antrenamentul! Despre participare ce să mai spun! :)
    Întotdeauna am susținut că la toți „ni-i” greu! Dar nu la fel și nici îm același timp! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bun antrenamentul, și cel de noapte și cel de zi. Cum să nu fie greu?

      Ștergere